,

POTRIES PARTICIPA EN LES III JORNADES DE MUSEUS I COL·LECCIONS MUSEOGRÀFIQUES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Potries (27/09/2018). Les III Jornades de Museus i CMP de la Comunitat Valenciana “A Museu Obert”, organitzades per la Direcció Territorial de València i la Direcció General de Cultura i Patrimoni, en col·laboració amb el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, tindran lloc a les localitats d’Aras de los Olmos i Chelva, a la comarca dels Serrans, els dies 28 i 29 de setembre de 2018.

Enguany, les jornades serviran d’espai de trobada, formació i reflexió sobre quin paper tenen, o poden tindre, els museus, com a intèrprets del territori on es troben i com a dinamitzadors de les comunitats humanes amb què es relacionen. Per fer tot això, comptarem amb un programa diversificat i intens de conferències, taules redones i tallers.

Potries ha estat convidada a participar en aquestes III Jornades, on el Director del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de Potries, Borja Fuster, explicarà l’experiència de Potries: “Un Museu Viu”, el divendres dia 28 a les 16 h a l’ermita del Sant Crist d’Aras de los Olmos.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ens resumeix la contribució que aportarem a les jornades: “Debatrem sobre l’experiència de la conformació i desenvolupament del projecte museogràfic de la Cassoleria a Potries i com ha suposat una imbricació del museu dins la societat local; mantenint vius els elements etnològics i patrimonials, en la forma de vida dels potriers i potrieres. I com ha suposat, la definitiva posada en funcionament de la institució museística, una explosió d’activitat cultural i social, així com l’enfortiment de l’activitat investigadora, i l’obertura de nous eixos de treball museològic, amb la participació de la societat local”.