Potries és una xicoteta i acollidora població situada al cor de la ubèrrima comarca de La Safor, a mig camí entre les excepcionals platges del litoral i el cinturó muntanyenc que la flanqueja pel sud-oest, on destaca el massís calcari de la Safor amb els seus 1.013 m. sobre el nivell de la mar.

El terme municipal té una extensió de 3’2 km², fita amb els municipis de Beniflà, la Font d’en Carròs, Vilallonga i Ador. El terreny és pràcticament pla, apte pels diferents cultius que s’han desenvolupat al llarg de la història, llevat d’unes menudes muntanyes, que tot just superen els 100 m. d’altura, denominades “Els Tossalets”, als peus de les quals s’assenta el municipi. El riu Serpis voreja el terme per l’oest, constituint l’accident geogràfic més rellevant i un espai natural de singular bellesa, de fet, el riu Serpis i el seu entorn, van ser declarats Paisatge Protegit de la Comunitat Valenciana “pels seus valors paisatgístics, ecològics i culturals, derivats d’una relació històrica harmoniosa entre l’home i el medi natural” (Decret 39/2007).

La climatologia es caracteritza per tenir uns hiverns relativament suaus i uns estius calorosos, les temperatures mitjanes al llarg de l’any oscil·len entre els 13 i els 25 graus. Les pluges es concentren sobre tot en la tardor i també en la primavera. Potries té en l’actualitat una població de 1.056 habitants.

Com Arribar

Actualment la població està perfectament comunicada per carretera: amb les comarques de l’interior per la CV-60 en direcció a Albaida; amb les principals vies de l’eix mediterrani (AP-7, E-15, N-332) per la CV-680, que ens possibiliten estar en pocs minuts en qualsevol de les principals ciutats del territori. El tren arriba a l’estació intermodal de Renfe a Gandia, des de la qual pots agafar un autobús per desplaçar-te a Potries. També ho pots fer en bicicleta seguint la CV-680 o buscant itineraris alternatius pels camins rurals. La Via Verda del Serpis, que aprofita el traçat de l’antic ferrocarril Alcoi-Gandia, està en projecte i serà la millor opció.

Guies i fullets

Fullet Guia Turística

Fullet Museu “Cassoleria d’Àngel Domínguez”

Fullet Ruta de l’Aigua

Fullet Ruta Urbana

Fullet Ruta "Entrearrels"

Llibret "Potries un poble terriser"

Còmic "El procés de producció d’una cassola"

Còmic "Potries: L’aigua, el sucre, els Centelles i els Borja"

© Copyright - Ajuntament Potries