,

POTRIES REBRÀ AL COR DE LA GENERALITAT EL PRÒXIM DISSABTE

  • L’actuació s’emmarca dins el Programa Especial que la institució ofereix a Matilde Salvador.
  • El concert serà dissabte 15 de setembre a les 21 hores a l’Església de Potries.

Potries (11/09/2018).  Un dels tres únics concerts que realitzarà el Cor de la Generalitat tindrà lloc el dissabte 15 de setembre a les 21 hores, a l’Església Parroquial dels Sants Joans de Potries. Aquesta actuació que ha volgut realitzar la institució musical autonòmica de forma extraordinària, amb un programa en homenatge a la figura de la compositora castellonenca Matilde Salvador, en commemoració del centenari del seu naixement, s’ofereix a la ciutat de Castelló de la Plana, i a les dues Capitals Culturals Valencianes; Sagunt i Potries.

Matilde  Salvador i Segarra (1918 – 2007) ,compositora i pintora valenciana, va ser una de les figures més representatives de la música i la cultura de la Comunitat Valenciana, i, entre altres premis, va rebre la medalla de la Universitat de València l’any 2001. Va destacar també pel seu ferm compromís amb la llengua i cultura valencianes, és per això que l’Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, manifestava “la nostra especial satisfacció i orgull de participar com a poble, dins aquesta oportunitat que ens ofereix la Capitalitat Cultural, de participar en aquest homenatge a una figura, que va suposar un referent de la nostra cultura, però que a més ho va fer dins un espai de vegades molt reservat als homes”.

Potries va celebrar el passat dia 28 d’agost també un concert de la Banda de Dones de la FSMCV, pel que “aquest magnífic espectacle, a més d’oferir al nostre poble un esdeveniment d’una qualitat artística inqüestionable, arrodoneix aquesta voluntat de situar a la dona, com a eix essencial de la cultura, que hem volgut també treballar en el nostre projecte de Capitalitat Cultural, de forma transversal”, explica Domínguez.

El Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat, que depèn de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, va ser creat el 1987 amb el nom de Cor de València i és el cor titular del Palau de les Arts, alhora que desenvolupa una constant activitat en els auditoris principals de la Comunitat Valenciana.

Al llarg de la seua trajectòria ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els títols principals del gènere líric i, a més, freqüenta el repertori ‘a cappella’, amb una atenció especial als compositors valencians.

Des del 1988, el director titular del Cor de la Generalitat és Francesc Perales, músic xativí amb una carrera musical molt extensa i, des del 2017, és també acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

El Cor de la Generalitat es desplaçarà en breu a Bremen (Alemanya) per participar en el festival Musikfest interpretant la ‘Petite Messe Solennelle’ de Rossini, dirigit per Fabio Biondi.