,

EL PLENARI DEL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA SE CELEBRARÀ A POTRIES EL PRÒXIM 29 D’OCTUBRE

CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA

  • La màxima institució cultural valenciana vol felicitar al poble per la seua declaració com a Capital Cultural Valenciana.
  • Grisolia lliurarà la medalla de la institució a l’Ajuntament.

Potries (22/10/18). El pròxim dilluns 29 d’octubre se celebrarà al municipi de Potries, el Plenari del Consell Valencià de Cultura, amb sessions de caràcter públic que tindran lloc a partir de les 11.00 h a l’edifici senyorial, construït el segle XVII, on actualment està ubicat l’Ajuntament.

La màxima institució cultural de la Comunitat Valenciana que presideix el professor Santiago Grisolia, ha volgut desplaçar-se al municipi saforenc “amb la finalitat de felicitar els veïns pel nomenament de Capital Cultural Valenciana de menys de 5000 habitants, realitzat per la Generalitat Valenciana, i oferir el seu suport per a impulsar els projectes culturals que requereix el municipi de Potries”.

Els actes que es desenvoluparan durant el matí, i que seran de caràcter públic, inclouran un Plenari Extraordinari, amb la participació de l’Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, en els qual es realitzaran declaracions institucionals per ambdues bandes.

Domínguez es mostra “especialment emocionada, en nom meu i de tot el nostre xicotet poble, per rebre a aquesta màxima institució, amb la participació de totes i tots els membres del Consell, tot per donar suport a una tasca ben llarga, com el propi Consell ja coneix de primera mà, i rebre un reconeixement i nou alé per a continuar impulsant projectes al voltant de la cultura i del nostre Patrimoni Viu; el qual està, si cal, més viu que mai”.

Es refereix l’alcaldessa a la visita que una delegació de membres del Consell Valencià de Cultura realitzaren a Potries l’any 2007, i que va suposar l’aprovació de 2 informes per part del mateix plenari al voltant del patrimoni de l’aigua, de la tradició alfarera i els seu patrimoni i d’altres elements del patrimoni material i immaterial de Potries. “És un goig poder mostrar als membres del Consell Valencià de Cultura, com l’Ajuntament ha seguit les seues recomanacions, fent realitat moltes de les propostes aprovades per ells mateix fa just 10 anys”, confirmava l’edil.

L’estada inclourà una visita al recentment reconegut oficialment: Museu de la Cassoleria d’Àngel Domínguez, una de les propostes emanada de les recomanacions del propi Consell, i que hui és una realitat. A més, s’instal·larà a l’Ajuntament un placa commemorativa i l’alcaldessa rebrà de les mans del president Grisolia la Medalla de la Institució Cultural.

A les 11.00 h del matí, després de la recepció inicial, es descobrirà la placa commemorativa i el President i l’Alcaldessa, junt a altres membre del Consell i membres corporatius, atendran el mitjans de comunicació.