SETMANA MEMÒRIA HISTÒRICA

Potries dedica una setmana del mes de novembre de 2019 a la memòria històrica amb un seguit d’actes, des del dia 16 al 24 d’aquest mes.

 

Fonda d’Entitats: C/ De les Eres, 2 Potries.

 

Festival Cinema Ciutadà Compromès

Dissabte dia 16 de novembre a les 18:30 h. Aquest dissabte 16 de novembre, a les 18.30 hores, Potries s’implica en el Festival Cinema Ciutadà Compromès 2019, organitzat per ACICOM, una associació cívica que des de novembre de 2009 es dedica a defensar els drets de la ciutadania en l’àmbit de la comunicació (premsa, ràdio, món editorial, llengua, etc.) al nostre territori. La Fonda d’Entitats de Potries esdevé una de les sales on s’exposaran alguns dels treballs d’aquest festival. En aquest cas es tracta de les creacions relacionades amb el cicle MEMÒRIA ARA. Es projectaran tres audiovisuals:

 

– ARA

– El camp de concentració de Porticeli

– R31

 

En finalitzar hi haurà un col·loqui amb els assistents.

 

Exposició «Exili il·lustrat»

 

Del dimarts dia 19 al 24 de novembre. Fonda d’Entitats: C/ De les Eres, 2 Potries

 

El dimarts 19 de novembre s’inaugura l’exposició «Exili il·lustrat» que romandrà oberta al públic fins el dia 24 de novembre. Inaugurada a Alacant el passat octubre, en la mostra de Vídeo Game Còmic, és una galeria de 36 vides que representen a personatges que van marxar a l’exili, dibuixades per il·lustradors i il·lustradores d’estils variats. És un homenatge als milers de persones, sovint anònimes, que van haver d’abandonar la seua terra en acabar la Guerra Civil.

 

Dins del programa M’importa, Educació en Valors ha convertit en exposició itinerant ‘Exili il·lustrat’, una galeria de 36 vides dibuixades per il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili. L’objectiu és donar a conèixer el nostre passat -tan present- als nostres joves i avançar en la recuperació de la memòria històrica.

 

«Mathausen-Gusen: La memòria»

 

Divendres dia 22 de novembre a les 20 hores. Fonda d’Entitats: C/ De les Eres, 2 Potries.

 

El divendres dia 22 es projectarà «Mathausen-Gusen: La memòria», un documental de Rosa Brines, que ens porta el testimoni en primera persona de tres republicans espanyols que sobrevisqueren a l’estança en aquest camp de concentració. Després de sofrir la Guerra Civil, com tants altres espanyols van ser sotmesos a l’infern considerats com a presos sense pàtria i abandonats a la barbàrie nazi.

 

Rosa Brines, periodista valenciana, experta en temes voluntariat i solidaritat, ha rebut nombrosos premis pel seu treball en diversos mitjans valencians: televisió, ràdio, premsa, i educació.