,

Potries presenta el festival, #Musicfest

Del 17 al 20 d’agost es desenvoluparà a la Capital Cultural Valenciana

L’Ajuntament de Potries ha presentat un dels plats forts de les activitats previstes dins la Capitalitat Cultural Valenciana, que es desenvoluparà aquest estiu al municipi saforenc. En concret es tracta del festival intercultural de música, patrimoni i gastronomia “POTRIES #musicfest” que tindrà lloc durant els dies 17, 18, 19 i 20 d’agost.

Lluny de tractar-se dels famosos festivals musicals adreçats a grans masses, “POTRIES #musicfest” és una proposta on es presenta un acurat tast de concerts musicals, d’elevada qualitat artística, però amb una elecció d’escenaris vinculada als espais naturals, patrimonials i culturals del poble i que fonamenten l’essència de Potries com a poble de caràcter rural.

Assumpta Domínguez, alcaldessa de Potries, explicava que “la programació del #musicfest que presentem, és una proposta arrelada al territori en la qual es desenvolupa, en la qual combinarem xicotetes joies musicals, amb els nostres elements patrimonials més característics com a poble rural: la cassoleria, el patrimoni de l’aigua, els paratges naturals de  l’ermita i el riu,… tot amanit amb un toc de gastronomia local, una combinació que acabarà generant delicades manifestacions culturals, a l’accés del nostre veïnat i de la gent que ens  visite”.

La proposta inclou actuacions musicals de diversa índole, i d’arreu del món, com ara els grups musicals: Gatos Revoltosos Gypsy Quartet, MónDuo, Deco Ensemble, Liverpool String Quartet, Llevant Ensemble, Mireia Vives i Borja Penalba, o les actuacions de la Banda de la Societat Musical Sant Blai de Potries i de la Banda Sinfónica de Duitama (Colòmbia).

Agrupacions de diversos estils musicals que realitzaran les seues actuacions als partidors d’aigües, a l’auditori natural de l’ermita, al parc de la Concòrdia, al Molí Canyar, a l’església, a la cassoleria o al mateix ajuntament. A més es proposa la realització d’una “excursió musical” per diversos elements i una experiència formativa a càrrec del famós director d’orquestra Cristóbal Soler. “Una exquisida combinació que ha sigut possible gràcies a la direcció artística del festival del nostre veí Ausiàs Garrigós, un magnífic actiu musical del nostre poble que ha volgut implicar-se de forma més que personal en aquest projecte”, manifestava l’alcaldessa.

 “POTRIES #musicfest” disposa d’una plana web oficial (www.musicfestpotries.com), a la qual es pot accedir des de la pròpia mateixa web de l’Ajuntament de Potries, on es podrà conèixer de primera mà la programació, així com adquirir les entrades per als concerts-events. Dels quals també hi ha de gratuïts a l’accés de qualsevol visitant, incloent-hi en alguns casos les degustacions gastronòmiques. També es pot adquirir abonaments generals amb descomptes. “L’objectiu de les entrades és regular l’afluència i donar cobertura a les despeses específiques, com per exemple el cost dels tasts, i hem intentat que siguen els més populars possibles perquè l’objectiu principal és apropar al veïnat propostes culturals de primer nivell accessibles per a tots els públics”, explica l’alcaldessa.

Un potrier com a director artístic (https://www.youtube.com/watch?v=GTCiMs3Yyio&t=3s)

Ausiàs Garrigós Morant, nascut a Potries (València), va estudiar al Conservatori Superior de Castelló amb el professor Juan Esteban Romero, rebent classes també de Javier Ros (clarinet baix) i Johannes Peitz.

Continua la seva formació a la Guildhall Schoof of Music & Drama de Londres on estudia un Master d’estudis orquestrals amb professors com Andrew Marriner, Julian Farrell, Andrew Webster, James Burke i clarinet baix amb Lorenzo Iosco. Actualment imparteix classes de clarinet baix al mateix centre.

Des del 2018 és clarinet baix de la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, i col·labora freqüentment amb orquestres com la BBC Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, i la London Symphony Orchestra.

 Ausiàs és membre creador de NASduo, un grup format per clarinet baix i percussió. També és clarinetista del grup contemporani Riot Ensemble (Londres) i d’Stargaze (Holanda), que actuen a alguns dels festivals internacionals més important de música nova.