POTRIES PARTICIPARÀ EN LA PRIMERA NIT VALENCIANA DE LA INVESTIGACIÓ

  • Les activitats es desenvoluparan simultàniament el pròxim 28 de setembre a València, Alacant, Castelló, Elx, Sagunt, Potries, Morella, Tírig i Oriola.
  • La jornada se celebra per primera vegada al territori valencià per apropar la investigació i la ciència a la societat.

(POTRIES, 25/09/2018).- La Generalitat Valenciana impulsa, per primera vegada, la celebració de la Nit Europea de la Investigació a la Comunitat Valenciana, la qual tindrà lloc el 28 de setembre alhora que en més de 300 ciutats de més de 30 països de l’àmbit de la Unió Europea. Aquesta celebració té com a finalitat aproximar la figura de les investigadores i els investigadors a la ciutadania per mitjà d’activitats divulgatives, dinàmiques i amb un component lúdic.

Des de 2005, la Unió Europea promou la celebració de la Nit Europea de la Investigació -‘European Researchers’ Night’- amb la finalitat d’apropar la figura de les investigadores i els investigadors a la ciutadania mitjançant activitats divulgatives, dinàmiques i amb un component lúdic. D’aquesta manera, es pretén atraure l’atenció de la societat cap a la ciència, especialment del públic jove per tal de fomentar vocacions per la ciència, tecnologia i la recerca.

El programa inclourà unes quaranta activitats en set municipis del territori autonòmic: València, Alacant, Castelló, Elx, Sagunt, Potries, Morella, Tírig i Oriola amb la participació dels respectius ajuntaments, les diputacions, així com una trentena d’entitats científiques entre les quals destaquen les Universitats.

‘Science bridges’ és el lema de la primera Nit Europea de la Investigació Valenciana, ja que la Generalitat Valenciana vol potenciar l’establiment de ponts i connexions entre la societat i la comunitat investigadora valenciana sobre ciència, salut, patrimoni i cultura, amb l’objectiu de celebrar també l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

A Potries, les activitats es desenvoluparan durant la vesprada-nit del divendres 28 i el programa contindrà: des d’una Ruta d’Investigació al Riu Serpis; Tallers Científics per escolars i Joves al voltant dels processos de la fruita, especialment la taronja, que comptarà amb la participació dels científics dels laboratoris de l’empresa CITROSOL, empresa líder en tractaments postcollita i acabarà amb un taller astronòmic amb la participació de l’Associació AstroSafor. Es pot conéixer de primera mà el programa a http://potries.org/nit-de-la-investigacio-europea/.

L’Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, manifestava “la nostra satisfacció per què la Secretaria Autonòmica de Cultura de la Conselleria haja comptat amb Potries i amb el nostre museu per a ser un dels municipis participants en la primera edició valenciana de la Nit Europea de la Investigació, una proposta cabdal per al nostre projecte que pretén la transversalitat de la cultura i la ciència i la seua divulgació al nostre teixit social, especialment el més jove, fomentant els hàbits investigadors i científics, pel que aquesta iniciativa s’inclou perfectament dins el programa divulgatiu del nostre projecte museològic”.