POTRIES CELEBRA EL DIA DE LES ESCRIPTORES

  • El dia de les escriptores se celebrarà el dia 15 d’octubre a les 19.00 h a la biblioteca de Potries

Potries (11/10/18). La Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l’Associació Clàssiques i Modernes (CyM) organitzen per tercer any consecutiu el Dia de les Escriptores, que tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre, aquesta vegada amb el tema “Rebels i transgressores”.

La biblioteca de Potries s’uneix a aquesta iniciativa, és per això que el dilluns 15 d’octubre, a les 19.00 h, es realitzarà la lectura de diversos textos de distintes escriptores, escollits per Joana Bonet, però a més es llegiran textos lliures escollits per la mateixa biblioteca de Potries i la Comissió d’igualtat. També es convida al públic a participar a llegir alguns dels textos escollits o qualsevol altre, amb l’únic requisit que siga un text escrit per una dona.

La iniciativa, que va nàixer en 2016 amb vocació de continuïtat i se celebra el dilluns més pròxim a la festivitat de Teresa de Jesús, es proposa difondre el llegat cultural de les escriptores de l’àmbit hispànic i hispanoamericà i recordar les dificultats que, en el passat, van impedir tant el desenvolupament de la seua obra com el just reconeixement a la seua labor cultural. L’acte proposat per la Biblioteca Nacional consisteix en la lectura de vint-i-un breus fragments de textos escrits per autores a càrrec de personalitats de reconegut prestigi social i cultural i amb una especial representació de creadores en actiu.

En aquesta ocasió, el fil conductor sobre el qual giren els textos seleccionats és la rebel·lió de les dones. “La necessitat de rebel·lar-se contra la submissió intel·lectual i la denúncia per ser i veure’s considerades com a ciutadanes de segona creua l’obra de moltes escriptores -poetes, novel·listes, dramaturgues, assagistes- fomentant un nou ordre social més just i equitatiu” afirma la seua comissària, la periodista i escriptora Joana Bonet. “Historiar la rebel·lió de les dones, retre homenatge a les seues protestes escrites és una manera de recordar que la llibertat actual és una conseqüència de successives ruptures. El feminisme, la llibertat sexual i la defensa d’uns ideals humanistes, així com les contradiccions entre l’ésser i el parer, que sovint les condueixen a saltar-se el guió, són qüestions que estaran presents en els textos seleccionats en la III edició”.

Per consultar tota la informació referent a aquest acte es pot fer clic al següent enllaç: http://diadelasescritoras.bne.es/edicion-2018/.