,

Excursió “Els Camins de Sotaia. Paisatges culturals de l’aigua” del Porrat de Sant Blai 2018.

Imatges de la Ruta excursionista “Els camins de Sotaia. Paisatges culturals de l’aigua”, del passat 3 de febrer, a dintre de la programació del Porrat de Sant Blai de Potries. Les imatges han sigut realitzades per Jesús Morant de www.casiaventurilla.com.

El llibre Diari de Sotaia de Joan Pellicer remarcava el vell tòpic literari del beatus ille (l’elogi de la senzillesa i l’austeritat de vida al camp enfront de la vana agitació de la ciutat). Sutayha (que vol dir “la terrassa, l’enllosat, la safa de l’almàssera”) va ser el nom que li van ficar els musulmans per semblar-se a un terrat, una planura, un espai que esperaven ser llaurat i conreat.

Els Camins de Sotaia és un passeig que combina les descripcions de l’evolució dels paisatges culturals de l’aigua i els retrats dels costums i tradicions de la seua gent en relació al seu medi.
Un passeig entre Bellreguard, Rafelcofer i Potries, per un mar de tarongers que projecta la successió de parcel·les irrigades per les innombrables séquies i files; la concatenació de fileres rectilínies que dibuixen unes estructures geomètriques i l’explosió de colors i olors de la flor del taronger i de les taronges.

Duració: 3 hores i 30 minuts — Dificultat: baixa — Distància: 7km

Activitat organitzada per l’Ajuntament de Potries, Ajuntament de Bellreguard, Ajuntament de Rafelcofer i Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa.

PRIMERA PART:

 

SEGONA PART: