Pressupostos

POTRIES INCLOU AL PRESSUPOST MUNICIPAL DE 2018 RECURSOS PER DESENVOLUPAR ACTUACIONS DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

El pressupost aprovat preveu una reducció del deute fins al 18% dels recursos ordinaris

L’Ajuntament de Potries va aprovar el passat dijous, 30 de novembre, el pressupost per l’exercici 2018 que supera els 800 mil euros, el qual suposa un creixement del 8% respecte al de l’any anterior. El pressupost aprovat amb el vots de l’equip de govern monocolor de Compromís, incorpora noves propostes, que aquest tenia en la seua agenda política des de l’inici de la legislatura, com explicava al mateix plenari l’alcaldessa, Assumpta Domínguez: “el nostre compromís amb el veïnat era que anàvem a reduir el deute, per reduir la despesa dedicada a pagar interessos,i dedicar-los a incorporar nou serveis i propostes, i cada any anem incorporant noves actuacions del nostre projecte de govern”. Tant és així que després de nombroses amortitzacions anticipades durant els exercicis anteriors, el pressupost preveu tancar amb un deute del 18% dels recursos ordinaris, que contrasta amb el 109% de 2014.

L’equip de govern potrier, ha volgut aprofitar la tramitació de la Llei de Memòria Democràtica a les Corts Valencianes, per tal de donar un pas endavant amb actuacions, en col•laboració amb la Generalitat i la Diputació de València, en aquesta línea,i dotar-les al seu pressupost. Així Domínguez, justificava la dotació econòmica explicant que “el nostre poble no està exempt de persones que han donat, fins i tot la vida, per defensar allò que consideraven legítim, sense fer més mal a ningú. Tenim un deute històric amb aquestes persones, i recuperar la seua memòria i la seua significativitat no pot ser crear confrontacions ja tancades, sols reposar dignament la memòria d’alguns que varen ser servidors públics elegits democràticament” .

També destaca la dotació pressupostària per dissenyar un pla d’actuació per lluitar per la recuperació de l’habitatge en el nucli històric del poble, on existeixen un nombre significatiu de cases deshabitades per a les quals l’ajuntament potrier vol incentivar la seua recuperació i posada en ús i d’aquesta forma també actuar contra el despoblament dels municipis menuts, com ès el cas de Potries. El Regidor de Planificació Municipal, Damià Oliver, argumenta la necessitat d’actuar en aquest sentit donat que “al remat, els pobles que no tenim platja, però que tampoc som alta muntanya, que no som ciutats però tampoc municipis despoblats, acabem no entrant en cap de les mesures per al desenvolupament i contra els despoblament que actualment s’implementen, per tant haurem de treballar i lluitar nosaltres mateixa, i ha arribat el moment de dissenyar i definir, com ho hem de fer, o potser arribarem tard”.

LA CULTURA I EL PATRIMONI EIX ESTRATÈGIC D’ACTUACIÓ.

Com ja ve essent una constant, el pressupost de Potries inclou una important dotació en l’àmbit de la cultura, la recuperació patrimonial i l’educació, en aquest sentit l’alcaldessa explicava al plenari de debat dels comptes per a 2018, que “l’aposta política d’aquest equip de govern és la Cultura, no ho hem amagat mai, ho proclamàvem quan ens presentàrem per a dirigir el govern municipal, ho vaig anunciar en la meua presa de possessió com alcaldessa, i ho venim referendant cada any amb els pressupostos municipals que portem a aprovació. És la nostra proposta política, per la qual hem sigut elegits i seguirem actuant en eixe sentit”. D’aquesta manera a més del creixement general en la despesa en estes àrees, destaca un increment de la dotació per al Porrat de Sant Blai de 2018, on s’explicava al plenari que per aquesta edició es va a fer una aporta significativa per la qualitat,i amb un cert gest de complicitat adreçat a la gent més jove.

En el capítol d’inversions, destaca la dotació per a crear nous nínxols al cementeri municipal, una actuació que complementa l’encetada aquest any amb l’adquisició i creació d’un aparcament públic a aquesta instal•lació pública, i que cobriran les necessitats en aquest espai durant uns quants anys.