,

EL PORRAT DE POTRIES A TRAU A MÉS DE 8000 PERSONES

Es converteix en aparador d’una de les tradicions més genuïnes de la Safor per a tot el territori valencià. Amb la Capitalitat Cultural Valenciana el Porrat ha aconseguit una projecció més gran cap a tot el territori i així ho mostren les xifres d’assistents. El Blai Fest atrau un nombrós públic i supera totes les previsions.

Potries (4/2/19). Potries clou una setmana dedicada al Porrat de Sant Blai on han visitat la localitat més de 8.000 persones, amb la Capitalitat Cultural Valenciana com a marc s’ha aconseguit potenciar la festivitat més enllà dels límits de la comarca de la Safor, on ja era tot un referent consolidat dins de la Ruta dels Porrats. La localitat ha mostrat el saber fer de tot un poble i com recorda l’alcaldessa Assumpta Domínguez “el porrat és una realitat gràcies a l’esforç i feina de totes les veïnes i veïns de Potries, cada any es bolquen junt amb l’Ajuntament per a celebrar el seu porrat” amb exemples clars “en l’elaboració dels famosos bunyols, mentre unes bullen les carabasses, altres preparen la pasta o els fregeixen, però també en la tasca que realitzen la Coral de Potries i Tries Titelles en la divulgació de la figura de Blai de Sebaste a la ja tradicional obra de teatre” així com “en la decidida aposta per comptar amb una festa inclusiva i segura per a tothom, com ho fa palès el Punt Violeta instal·lat al Blai Fest on van participar diferents persones i col·lectius del poble per a tirar-lo endavant de manera voluntària”.

El Porrat de Potries és molt més que un mercat tradicional a l’aire lliure, és tot un ventall de possibilitats i propostes que teixeixen a la perfecció patrimoni, gastronomia, cultura i esbarjo. D’aquesta manera s’han batut rècords en les visites al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez, on s’ha multiplicat per 10 les xifres de l’any anterior, desvetllant-se com un dels atractius més potents del Porrat, amb la Ruta de l’aigua que va congregar desenes de persones per a conèixer el patrimoni hídric i natural del municipi. A més, l’exposició dedicada a Segrelles va ser visitada per més de 800 persones que descobriren la vessant il·lustradora i internacional de l’artista d’Albaida.

Blai Fest

La primera edició del Blai Fest ha superat totes les perspectives apropant a vora 1500 joves a gaudir dels concerts de Els Catarres, Mafalda, La Fúmiga i Macondo PD. Programat dins dels actes de la Capitalitat Cultural Valenciana va servir per a arrancar les celebracions que l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va a realitzar amb motiu dels 30 anys del Carnet Jove, i que es converteix en l’única parada del cicle de concerts fora de les tres capitals de província.

El Blai Fest també ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

El festival ha destacat per la seua bona organització i per no presentar cap incident. Una nit on els joves pogueren acudir amb transport públic i gratuït ofert pel Calaix Jove de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Setmana escolar

Mil escolars de la comarca han participat durant la setmana prèvia del Porrat on han aprés cultura i tradicions a Potries. Esta setmana compta amb l’encant de col·laborar amb diferents centres de formació professional que aporten alumnes en pràctica per poder desenvolupar els tallers, d’esta manera molts d’ells tenen el seu primer contacta amb el que serà la seua professió el dia de demà.

Aprofitant el gran nombre d’alumnes que han visitat Potries s’ha presentat la nova proposta pedagògica elaborada en exclusiva per al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez per Arrels Marinades, qui han dissenyat un seguit d’activitats on des del joc s’aprèn la història de la terrisseria a la localitat i la importància del seu patrimoni viu.