,

ELS CATARRES, LA FÚMIGA, MAFALDA I MACONDO PD ACTUEN EN EL BLAI FEST DE POTRIES

Un concert que s’incorpora al Porrat de Sant Blai aquest dissabte per a acomboiar al públic més jove. Tres dels grups amb més projecció del panorama musical i un punxa discos sorprenent seran els protagonistes del primer Blai Fest.

Potries (1/2/19). El Blai Fest de Potries sorprèn amb un cartell de luxe compost per Els Catarres, Mafalda, La Fúmiga i Macondo PD. Este dissabte 2 de febrer la Capital Cultural Valenciana suma un atractiu més al Porrat de Sant Blai, on 410 anys de tradició es conjuguen a la perfecció amb les propostes més engrescadores.

A l’hora de dissenyar el concert s’ha tingut especial cura del públic jove, el qui disposa d’un autobús gratuït per a poder-se apropar a Potries des de diferents pobles de la comarca, ofert pel Calaix Jove de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. I a més, amb el Blai Fest comencen les activitats del trenta aniversari del Carnet Jove i les persones posseïdores d’ell podran adquirir la seua entrada per només 5 €, l’entrada general és a 10 €.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha explicat que “el Blai Fest és el plat fort del Porrat de Sant Blai de Potries i té un doble objectiu, d’una banda, atraure el públic juvenil i, de l’altra, unir-los a la tradició en un seguit d’activitats lúdiques i divertides” que esguiten tot el Porrat i el converteixen en una proposta per a totes les famílies valencianes. A més, Domínguez ha aprofitat per a convidar “la ciutadania a compartir una nit de festa i cultura en valencià, per a tots els públics”.

Blai Fest 2019

Els Catarres presentaran a Potries el seu últim treball discogràfic, ‘Tots els meus principis’, un disc menys acústic que remarca la presència de guitarres elèctriques i sintetitzadors en unes cançons que no perden mai l’esperit festiu característic del grup.

Els Catarres és una banda fonamental en l’escena musical, responsable del ressorgiment de la música festiva i que ha aconseguit fites que han marcat un abans i un després en el panorama. Han sigut guardonats amb el disc d’or per les seues vendes, han guanyat diversos premis Enderrock i han girat per tot el món. Alguns dels seus èxits són ‘Tintin’, ‘Jenifer’ i ‘Fins que arribi l’alba’.

La Fúmiga és un dels projectes més originals i frescos de la música valenciana, amb una formació composta amb base instrumental, majoritàriament de vents, dolçaina, trombons i saxos. Una banda que porta la cultura del carrer a dalt dels escenaris, una sort de fanfàrria balcànica a la valenciana o una ‘brass band’ de Nova Orleans provinent de la Ribera.

El directe d’aquesta banda d’Alzira està ple d’energia i vitalitat en un còctel sonor que combina els ritmes ‘ska’, ‘punk’, ‘balkan’ i ‘hip-hop’ en cançons com ara ‘Karrasketon (La nit és nostra)’, ‘Mediterrània’ o ‘Primera conjugació’.

Mafalda és una de les formacions musicals amb més projecció de l’escena musical valenciana. Amb un estil propi, que ells anomenen ‘reaggecore’, que fusiona de forma vertiginosa ‘ska’, ‘reagge’, ‘funk’ i ‘hardcore’, són un grup compromès i combatiu, cosa que es reflecteix no només en les seues lletres en què les reivindicacions polítiques, socials i feministes són protagonistes absoluts.

L’última incorporació al cartell ha estat la de Macondo PD qui s’encarregarà de punxar la millor música perquè la festa no pare al recinte del Blai Fest. Un Punxa discos que no deixa indiferent a ningú amb la seua proposta refrescant i diferent.

Punt Violeta

S’ha introduït un Punt Violeta per a garantir que l’esdeveniment es faça completament lliure de violència de gènere. Un espai que s’ha pogut posar en marxa gràcies a la participació ciutadana dels veïns i veïnes de Potries.

El Porrat de Sant Blai

Tota la programació amb els horaris i més detalls els poden consultar en http://potries.org/programacio.

El Porrat de Sant Blai ha estat pensat per a ser inclusiu, divers i on totes les famílies troben el seu espai per això des de l’Ajuntament es convida a tothom a apropar-se a Potries per a gaudir d’una festa centenària que enguany mostra a tota la Comunitat l’esforç dels seus veïns i veïnes per a mantenir la tradició i la cultura viva.

Més d’un miler d’escolars de la comarca ja han gaudit de l’oferta pedagògica dissenyada per a completar la seua experiència durant la setmana escolar del Porrat. A més, els bunyols, el xocolate i la discomòbil del divendres donen pas a dos dies d’activitat intensa a Potries.