,

POTRIES CELEBRA EL PORRAT DE LA CAPITALITAT CULTURAL VALENCIANA

Amb una programació pensada per a totes les famílies on els joves tenen un protagonisme especial. Concerts, activitats i molta tradició per gaudir del Porrat de Sant Blai

Potries (30/01/19). Potries es prepara per a celebrar el Porrat de Sant Blai dins del marc de la Capitalitat Cultural Valenciana. Després de 410 anys de presència ininterrompuda a la localitat, el Porrat està en millor forma que mai, l’alcaldessa Assumpta Domínguez s’ha manifestat en aquesta línia “hem volgut mostrar a tota la Comunitat el potencial creador dels pobles menuts, on des de la tradició anem molt més enllà” i és que “cada any el Porrat de Sant Blai és més conegut i una cita imprescindible per a moltes famílies valencianes que ens visiten per a passar-ho bé, però també per aprendre i gaudir de la cultura, la natura i tot un ventall d’activitats pensades per a tots els públics”.

Enguany, a més, amb una mirada posada en el públic jove i el plat fort del BlaiFest, el 2 de febrer, que comptarà amb Els Catarres, Mafalda i La Fúmiga, tres dels grups amb major projecció del panorama musical i amb l’última incorporació de PD Macondo. Aquest concert s’ha inclòs dins de la gira pels 30 anys del Carnet Jove que ha englobat l’IVAJ baix el nom Do more, Be more i que fora de les tres grans capitals només farà parada a Potries. Des de l’Ajuntament s’ha previst tot el necessari per a que el recinte compte amb accessibilitat per a persones amb diversitat funcional per a garantir que tothom participe de la festa. Domínguez també ha remarcat que “volem un espai on totes les persones se senten segures i per això disposarem d’un Punt Violeta on fer pedagogia i ajudar a erradicar la violència sexista, i on es disposarà d’un protocol d’acció en cas que es detecten o denuncien agressions”.

Gràcies al Calaix Jove de la Mancomunitat de la Safor hi haurà un autobús gratuït per a poder acostar al públic fins al concert i que eixirà des d’Oliva, La Font d’En Carròs, Miramar, Bellreguard, Vilallonga, Ròtova, Beniarjó, Xeresa, Xeraco i el Real de Gandia. Per a agafar el bus cal inscriure’s en el Calaix Jove, o informar-se en els diferents ajuntaments.

A partir de divendres 1 de febrer s’intensifica la programació del Porrat de Sant Blai. On a partir de les 17:30h hi haurà una bunyolada popular amb xocolate i per escalfar el cos a les 00:00h la discomòbil “The Luxe” traurà a tothom a ballar al camp de futbol.

El dissabte 2 de febrer ve replet d’activitats com el taller i degustació d’herbes silvestres, la fira gastronòmica i de la terra, cercavila de “Llàgrimes de ceba”, l’actuació de “Marcel el Marcià” canta Al Tall, Circ al carrer, taller de fang amb torns ceràmics, cercavila del Gegant Boamit acompanyat pels cabuts ‘el llidoner’ i la colla de dolçainers i tabaleters ‘Faresol’, teatre amb Tries Titelles que representaran “Sant Blai i la seua Relíquia”, Cercavila de música i malabars, espectacle de foc, Capa de Plàstic en concert i per acabar la nit el BlaiFest.

El diumenge 3 de febrer Potries no descansa i s’alça amb la ruta de l’aigua: “El principi de la fi”, també hi haurà representacions teatrals de l’obra en homenatge a Sant Blai, cercavila amb el grup “Llàgrimes de Ceba”, la tradicional missa amb cant dels Gojos, el III “Sarao” popular amb l’actuació de la Rondalla Agredolç, cercavila del Gegant Boamit acompanyat pels cabuts ‘el llidoner’ i la colla de dolçainers i tabaleters ‘Faresol’, el taller de fang i per a tancar la Batucada a càrrec de la Kum Kum Tra.

Tota la programació amb els horaris i més detalls els poden consultar en http://potries.org/programacio.

El Porrat de Sant Blai ha estat pensat per a ser inclusiu, divers i on totes les famílies troben el seu espai per això des de l’Ajuntament es convida a tothom a apropar-se a Potries per a gaudir d’una festa centenària que enguany mostra a tota la Comunitat l’esforç dels seus veïns i veïnes per a mantenir la tradició i la cultura viva.