REPTE LECTOR JULIOL

Per al repte lector del mes de juliol vos proposem un llibre amb premi.

Recordeu que teniu una amplia selecció a la biblioteca, en valencià, castellà, dels darrers anys i últimes novetats.

3 respostes
  1. Carola da Vinci
    Carola da Vinci says:

    Este mes he escogido “El desordre de les dames”, XIV premi Enric Valor de Novel.la.
    En él la autora, Pepa Guardiola, narra las vicisitudes de un largo viaje que emprende la protagonista Susana Todrós, una judía de Montpellier cuya familia ha sufrido una injusticia por parte de las autoridades civiles y eclesiásticas y decide huir para encontrar a Jaume I a fin de solicitarle justicia y amparo.
    En este viaje conoce a otras mujeres que van a ser muy importantes en su vida como la morisca Jàhia la torsimany, Almodis, ex monja y copista, Sarka la esclava y la pequeña Claramunda. Todas con una trágica historia de arbitrariedades detrás y cuyas vidas y destinos habían sido y eran dirigidas por hombres y autoridades.
    A traves de las vivencias compartidas descubren una fuerza interior que da la amistad y el ansia de justicia y libertad que las lleva a elegir y vivir su propio destino, algo inusitado en esos tiempos y desgraciadamente mucho tiempo más adelante también.
    Todo esto sucede durante la campaña para la toma de Valencia por parte de Jaume I, lo que nos hace disfrutar con nostalgia por un momento de una época en que las 3 religiones del Libro vivían en paz y armonía.

  2. Tere
    Tere says:

    Hola!
    Aquest mes he llegit el llibre de Jorge Molist “Canción de sangre y fuego”, Premio Novela Fernando Lara 2018.
    Es narren esdevenivents històrics durant el reignat de Pedro III, rei d’Aragó.
    L’inici de la novel.la arranca en els esponsals de Pedro, en eixe moment hereu de Jaume I, i Constanza, filla del rei de Sicilia.
    A lo llarg de la trama es desenvolupen els fets fins arribar a la coronació del matrimoni com a reis de Sicilia, amb el canvi que això va suposar en l’historia d’Europa.
    Personalment no m’ha entusiasmat. Apareixen molts municipis pròxims a nosaltres (Llutxent, Xàtiva, Cocentaina, ..) que en aquella època eren claus geogràficament per la proximitat a territoris moriscos, i este fet aporta un interès especial.

  3. Mònica
    Mònica says:

    Hola, este mes he llegit El Fuego Invisible, de Javier Sierra. Parla sobre el orige de l’art i les fonts d’inspiració d’artistes i científics; vincula les creacions o descobriments importants amb una força invisible que els invadeix en eixos moments i que prové d’altres nivells de la consciència.
    No és que el tema no m’agrade, per el llibre no m’ha agradat gens, l’he trobat molt avorrit i no el recomanaria a ningú.
    L’he acabat perquè no m’agrada deixar els llibres començats, però de veritat que m’han vingut ganes.

    Mònica

Els comentaris estàn tancats.